IJskoffie, een snel recept met 3 ingrediënten

ijskoffie

Ik hou van koffie. Lekker zwart, liefst van vers gemalen bonen. Maar in huis heb ik ook een Senseo en dat kan er ook mee door. Tegelijk hou ik ook van IJskoffie. Koffiesmaak gecombineerd met zoet en melk. Maar een goede IJskoffie maken is nog niet zo makkelijk. Ik heb mijn manier gevonden wat ik graag deel. In dit recept heb ik gekozen voor kokosmelk maar uiteraard kan je dit maken met de melk variant van jouw keus. Ook heb ik een glas Senseo koffie gebruikt. Dit kan vervangen worden voor een espresso of Nespresso.

Recept ijskoffie

  • 60 ml melk (ik had kokosmelk)
  • 2 bolletjes kaneel ijs
  • Kopje Senseo zwart of shotje espresso

Schenk de melk in een glas. Doe hierin 2 bolletjes kaneel ijs. Giet hierover de warme koffie. Roeren en genieten maar.

Zo simpel is een overheerlijke IJskoffie thuis te maken!

Enjoy

Tips

  1. Eigenlijk is de ijskoffie zo al perfect. Zoetig maar wel met koffie smaak. Voeg eventueel nog wat honing, vanille poeder of kaneel poeder toe naar smaak.
  2. De kokosmelk die ik gekozen heb bevat geen toevoegingen. Maar kies vooral de melk die voor jou te krijgen is.
  3. Een bak ijs blijft wel een tijd goed in de vriezer. Je eigen home made IJskoffie is dus altijd wel in huis!
  4. Een shotje alcohol kan er ook prima doorheen. Denk aan Rum, Amaretto, Schrobbelaar of een ander lekker likeurtje.
  5. Ik heb de bolletjes met een ijsschep geschept, maar een gewone eetlepel werkt ook. Hou eventueel onder warm water, dan schept het makkelijker. Er bestaan ijslepels, ijsscheppen en ijstangen.
  6. Met een Senseo is het nog makkelijker. Melk in een ruim glas, de 2 scheppen ijs erop en dan de koffie er vers op laten lopen. Roeren en enjoy.
  7. Het ijs van Professor Grünschnabel; Café El Khatib vind ik 1 van de lekkerste hiervoor maar een simpele vanille of kaneelsmaak werkt ook prima.
  8. Een ander lekker ijsrecept van Good Mood Mama is met flensjes!
ijskoffie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.