Kindvriendelijke Nagellak, een natuurlijke keuze

In mijn werk als pedagoog is al een paar keer het item “nagellak” voorbij gekomen. Het is altijd populair. Bij zowel jongens als meisjes. De nageltjes in een mooi kleurtje. Het is leuk om te doen en een goed moment om even kort extra aandacht te geven aan de persoon die gelakt wordt. De kids moeten nadenken over wat ze zelf mooi vinden. Maar ook hier ben ik in mijn groene revolutie over gaan nadenken. Wat smeren we eigenlijk op die nageltjes en op mijn eigen nagels. En bestaat er Kindvriendelijke Nagellak? 

Nagelbijten doe ik al mijn hele leven. Soms heb ik even een periode van langere nagels. En dan lak ik ze graag. Ik ben heel goed in het lakken van mijn nagels.. En dan vooral mijn huid erom heen. Na het lakken doe ik een afwasje in warm water met zeepsop. Dat weekt de nagellak resten van mijn huid en binnen 2 dagen is het mooi. Zelfde geld voor mijn teennagels. Na 2/3 keer douchen zit het goed. Ik ben dus geen lakheld.

Kindvriendelijke Nagellak

Nu zag ik bij Greenjump laatst kindvriendelijke nagellak voorbij komen. Je hebt 2 soorten. Water afwasbaar en niet water afwasbaar. Die is dan met (soja) remover te verwijderen. Beide bevatten geen gekke ingrediĆ«nten en kunnen ook tijdens een zwangerschap gebruikt worden. De kleurtjes zijn geweldig en erg divers. En de prijzen zijn in vergelijkig met een gangbare huismerk lak wat duurder maar met een beetje bekendere merken eigenlijk gelijk of goedkoper.

Tijd om dit eens te gaan proberen op volwassenen en kinderen. Ik vind Abygail eigenlijk nog wat te jong dus ik wil deze kindvriendelijke nagellak gaan testen op het kritische publiek van mijn Bso. Daarom heb ik de hulp ingeroepen van een collega. Niet zomaar een collega, nee een nagellak fanaat. Speciaal gemaakte kasten thuis om alle potjes mooi te etaleren. Van goedkoop tot duurder. Lakken op de nagel, zonder dat het ernaast gaat en met patroontjes. Geen probleem voor Chantal. Beide gaan we deze Kindvriendelijke Nagellak testen.

nagellak

Test Time

In samenwerking met Greenjump test ik twee merken. Snails, de water afwasbare en Priti Princess de niet water afwasbare.
Bij Snails heb ik gekozen voor een paarse kleur en lichtblauw. De paarse kleur is prachtig. Dekt goed en zit stevig op de nagel. Lichtblauw was iets anders dan verwacht. Dit is een lichte kleur met glitters en dekt niet meteen goed. Daar zijn een paar lagen voor nodig. De glitters erin zijn prachtig maar als je een dekkende egale kleur verwacht is het even wennen.

Wanneer de lak in aanraking komt met water spoelt het meteen eraf. Het werkt heel goed. Zo goed dat je er wel over moet nadenken. Ga je een regenbui in of lak je een handje van een kind wat deze snel in de mond doet dan zou ik niet kiezen voor deze lak. We hebben het nu voornamelijk voor jongens gebruikt. Ouders zijn niet altijd even blij met gelakte jongens nagels en deze lak is er snel vanaf dus geen probleem. Daarbij is het leuk voor wat oudere kinderen. Die kunnen heerlijk zelf lakken en dingen uitproberen en als het niet lukt wassen ze het er zo vanaf. Er zijn ook allemaal leuke extra items bij te bestellen zoals glitters en kleurpennen.

Natuurlijke remover

Priti Princess was je er niet af met water. Ik heb gekozen voor Mermaid Kelp; een prachtige groen/zilveren kleur en een gouden kleur. De lak heeft een klein kwastje wat ideaal is voor kindernagels. Het dekt snel en de kleuren zijn prachtig. De kleur op je nagel is ook echt de kleur die in het potje zit. Bij deze lak is wel een remover nodig.

Je kan via Greenjump kiezen voor een remover op soja basis. Voor volwassenen is deze lak ook prima. Het kwastje is wat kleiner dan je gewend bent maar ik vind dit geen probleem. Het is gewoon fijn om te weten dat je geen gekke stoffen of je eigen nagels smeert en die van de kinderen.

Conclusie

Al met al zijn we beide erg enthousiast net zoals de kinderen en ouders. De afwasbare lak is echt ideaal voor bij jongens. En voor mij zelf om mee te oefenen. Zoals gezegd ben ik geen goede nagellakker en deze Snails is prima om mee te oefenen want gaat het mis dan spoel ik het er zo vanaf.

Kort op een rijtje de voordelen per lak. Buiten het feit om dat er geen schadelijke ingrediƫnten in zitten natuurlijk.

Snails kindvriendelijke nagellak

Positief

 • Water afwasbaar
 • Ideaal voor experimenteren en oefenen
 • Fijn voor nagels van kinderen waarvan ouders niet van remover houden of dit in huis hebben
 • Mooie kleuren
 • Geen chemische nagellak geur
 • Droogt snel

Hou rekening met

 • Regen, vingers in mond en handen wassen, deze lak is er na 1 keer echt vanaf
 • De donkere kleuren dekken goed, de lichtere kleuren iets minder. Maar na een extra laagje dekt het al beter.
kindvriendelijke nagellak

Priti Princess kindvriendelijke nagellak

Positief

 • Klein kwastje
 • Prachtige kleuren
 • Dekkend
 • Droogt snel
 • Zonder onderlak en aflakken blijft het zeker zo’n 3 dagen goed erop zitten.

Hou rekening met

 • Remover nodig met verwijderen
 • Klein kwastje kan lastig zijn als je groot gewend bent voor jezelf als volwassenen
kindvriendelijke nagellak

Wij zijn positief en ik wil zeker proberen om met kinderen altijd kindvriendelijke nagellak te gebruiken. Als het financieel wat lastiger is heb ik liever 1 potje met een mooie kleur die helemaal op gaat dan meerdere potjes die uitdrogen en die ook nog eens lak bevatten met slechte stoffen. Denk ook aan Sinterklaas, Kerst of een verjaardag omdat dit een erg leuk cadeau om te vragen.

Ben je ook nieuwsgierig geworden?

Neem een kijkje bij alle mooie kleuren en mogelijkheden die Greenjump biedt.

Media

Artikel HP De Tijd; Hormoonverstoorders in nagellak

Met dank aan mijn collega Chantal voor het helpen en uitgebreid testen van deze lak. De hand foto’s komen uit haar bestand.

2 reacties op “Kindvriendelijke Nagellak, een natuurlijke keuze”
  • Geen schadelijke stoffen zitten er in. Ik ben in die ene regel wat enthousiast geweest met de zin “niks chemisch”. Het bevat geen schadelijke stoffen of hormoonverstoorders. Als je op de link klikt dan kan je bij Greenjump precies zien wat er in welke nagellak zit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.