Natuurlijke verzorgingsproducten, een paar tips voor gezicht en handen

Natuurlijke verzorgingsproducten

Sinds ik ben overgestapt naar natuurlijke verzorgingsproducten, ziet mijn huid er veel beter uit! Maar ook in de natuurlijke wereld zit een grote diversiteit aan producten en werking hiervan. Wat bij mij werkt, hoeft bij een ander niet fijn te zijn. In deze blog wil ik mooie producten laten zien voor gezicht en handen waar ik zelf enthousiast over ben!

Natuurlijk Verzorgingsproducten

1. Gezicht

Ik heb jaren Nivea gebruikt. Dit was fijn en had een herkenbare geur. Totdat ik opeens flink hierop ging reageren. Ik dacht dat ik acne had en ben toen dure producten van de apotheek gaan gebruiken. Het leek te werken, totdat het vele malen erger terugkwam. Sindsdien ben ik blijven zoeken naar fijne producten. Pas tijdens mijn groene bewustwording bij de geboorte van mijn oudste dochter en van mijn website, ben ik natuurlijke producten gaan testen. En wow wat was mijn huid hier blij mee! Het kan zijn dat je huid eerst moet wennen en zelfs moet afkicken. Maar daarna was het voor mij een feestje. Mijn huid is niet “verslaafd” en afhankelijk, ik kan makkelijk ook een dag zonder. Natuurlijke verzorgingsproducten voor mijn gezicht zijn nu een aanvulling en hebben echt mijn huid weer laten stralen. Ik heb inmiddels een aantal favorieten.

Favoriete natuurlijke verzorgingsproducten voor mijn gezicht

  • Lavera crème: er is een basis sensitive lijn die heel fijn is. Ik heb hier de reguliere gezichtscrème van. Maar ook de bodycrème uit dezelfde lijn gebruik ik graag voor lichaam en gezicht. Lavera is een Duits biologisch merk wat goed betaalbaar is. Ik gebruik ook graag shampoo, make-up en andere items hiervan.
  • Loveli: dit is een Nederlands merk wat ik sinds kort heb ontdekt. De gezichtscrème is heerlijk troepvrij en laat een mooie glow achter. Deze heeft wel mijn lavera gezichtscrème voor nu vervangen. Die glow is zo mooi en mijn huid reageert echt mooi erop. De subtiele geur is misschien minder aantrekkelijk dan bij die van Lavera. Maar dat vind ik niet erg. Meer informatie vind je heel duidelijk op hun website.
  • Chi superskin oil anti aging: ik heb sinds kort behoefte aan een fijne gezichtolie voor in de nacht. Even iets meer voeden. De chi superskin oliën heb ik al een tijdje op het oog en voor mijn verjaardag heb ik de anti aging variant gevraagd. Niet per se voor de rimpels (wel fijn) maar ook om de mooie ingrediënten en de aangename geur. Dit smeer ik nu voor het slapen lekker op.
  • Bee Honest van de Traay: dit is mijn nieuwste aanwinst. Een dag en nachtcrème met de kracht van onder andere manuka honing, jojoba olie en sheabutter. De geur is aangenaam en mijn huid reageert er goed op!
loveli

Afwisseling van natuurlijke verzorgingsproducten

Waarom zoveel diverse verzorgingsproducten met de kracht van de natuur? Soms is even afwisseling goed voor je huid. En tegenwoordig is er heel veel keuze van mooie en pure producten. Voor mij werkt een dagcrème prima met daarbij een fijne olie voor de nacht. Even wat extra verzorging als je huid herstelt terwijl je slaapt. Met bovenstaande producten heb ik de fijnste ervaringen en het beste resultaat voor mijn huid tot nu toe!

2. Handen

Verzorgingsproducten met de kracht van de natuur zijn er ook voldoende voor je handen. En eerlijk is eerlijk… we hebben het echt nodig tegenwoordig met dat vele wassen en ontsmettingsmiddelen. Ik heb weer mijn favoriete producten op een rijtje gezet!

Favoriete natuurlijke verzorgingsproducten voor mijn handen

  • Loveli: ontsmetten kan ook op een fijne manier met een frisse geur! Ik ben fan van de hand sanitizer spray van dit fijne Nederlandse merk. Het ruikt heerlijk naar komkommer en droogt mijn handen niet uit. De spray is fijn voor deurklinken, liftknopjes en meer. Ik heb een klein reisflesje, een grotere flacon en een refill. Het gaat lang mee en mijn handen zijn hier onwijs blij mee.
  • Benecos handcrème: dit is een handcrème zonder zooi en die niet vet is. Soms heb ik behoefte aan een vette crème maar overdag vaak niet. Deze gebruik ik al jaren en het bevalt goed!
  • Bee Honest van De Traay: en dit is een wat vettere handcrème. Op de verpakking staat dat dit geen vette crème is, maar bij mij pakt het wel zo uit en dat vind ik juist fijn. Deze voed echt en is wat mijn handen soms nodig hebben.

Bee Honest van De Traay

Ik kreeg de kans om via De Kroon op het Werk kennis te maken met de nieuwe lijn van Bee Honest van De Traay. In deze lijn wordt gebruik gemaakt van manuka honing. De Bee Honest producten* zijn namelijk geïnspireerd door de bij. Alle producten zijn vrij van minerale oliën, siliconen en synthetische geur- of kleurstoffen en dragen het BDIH/Cosmos-keurmerk. Voor mijn tweede dochter heb ik de baby lavendel lijn gebruikt en die was zo heerlijk. Dus ik was heel benieuwd naar deze nieuwe producten. En eerlijk waar, ik vind het heerlijke natuurlijke verzorgingsproudcten!

Ze zijn iets vetter dan ik gewend ben, op de huidolie na van Chi* die ik graag gebruik natuurlijk. De geur was in het begin wat heftig maar het leek wel alsof het nog even moest ontwikkelen. Want een dag na openen was het anders en heel aangenaam. Mijn huid reageert er goed op, het smeert lekker en trekt fijn in. Mijn huid is gevoed en zacht en het mag zeker op mijn toiletplankje blijven staan en ik wissel er graag mee af! Een mooie aanvulling deze Bee Honest manuka honing lijn bij mijn natuurlijke verzorgingsproducten.

Wat gebruik jij graag voor huid en handen?

Natuurlijke verzorgingsproducten

Lees ook in natuurlijke verzorgingsproducten

Sommige linkjes in deze blog zijn affiliate linkjes. Als jij hier op klikt en dan tot aankoop overgaat, ontvang ik een kleine commissie. Dit is verder niet van invloed op jouw prijs of shopervaring. Deze blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking welke mijn mening niet beïnvloed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.