Mama Leven, een momentje samen

Mama leven; Even bij elkaar, terwijl we naar de wereld buiten luisteren

Met een onderzoekende blik zoek jij mijn ogen, terwijl je gulzig jouw melk drinkt. Kleine vingertjes friemelen aan wat er binnen bereik is. Ik voel je hartje rustig kloppen. Jouw zachte haartjes voelen perfect onder mijn vingers. Meerdere gedachtes schieten door mijn hoofd als ik naar je kijk. Heerlijk om zo in je blik te verdwalen. Gedachten die samenkomen met een mengeling van emoties, afgetopt met een sausje van moeheid. Mijn mama leven is dit.

Ons momentje samen

Op dit moment telt alleen ons momentje samen. De wereld raast door terwijl wij even genieten van elkaar. Ik zie dat je oogjes zwaar worden. In totale ontspanning beginnen ze dicht te vallen. Het werkt aanstekelijk en begin te gapen. Moeheid overvalt me en ik zie mijn koude kopje koffie uiteraard net buiten handbereik staan. Op het moment dat jouw oogjes helemaal dichtvallen gooit de buurvrouw met een rot smak haar voordeur dicht en besluiten 2 auto’s dat dit het perfecte moment is om te toeteren.

Dit zorgt ervoor dat herinneringen omhoog komen van mijn bijzondere en avontuurlijke backpack reis door India vele jaren geleden. Daar was toeteren de manier van communiceren in het hectische verkeer. Noodzakelijk om gehoord en gezien te worden. Ik schiet weer wakker uit mijn herinnering. De realiteit is dat het in dit moment jou wakker kan maken. En dat is niet tof.

baby verzorging gwen

Bevroren Ninja

Gelukkig lig jij helemaal ontspannen en knock out. Ik besluit je over te leggen in bed. Mooi want dan kan ik mijn koude koffie drinken en ook even iets voor mezelf doen. Of de oneindige was wegwerken. In een mama leven is er geen tijd voor verveling.

Je ligt heerlijk en geruisloos ninja ik weg. Maar in de deuropening maak ik de grootste fout ooit… Mijn kleine teen knakt. Dat had ik natuurlijk niet moeten doen. Jouw oogjes vliegen open en je huiltje laat me weten dat deze powernap voldoende was. Ik probeer nog even of de bevroren ninja werkt maar helaas trap je daar niet in.

Mama leven

Op sommige momenten laat ik je even huilen. Soms huilen baby’s nou eenmaal voordat ze in slaap vallen en dat is ok. Maar vandaag laat ik de boel de boel en is het ons dagje. Even bij elkaar terwijl we naar de wereld buiten luisteren. Waarbij geluiden me terugvoeren naar herinneringen. Ervaringen uit mijn mama leven die ik graag met jou wil delen. Er is zoveel te vertellen kleine meid en nu je toch wakker bent wil ik beginnen over mijn reis naar India. De fonkeling in je lieve en wakkere oogjes laten me weten dat je aandachtig luistert.

Welke verhalen willen jullie graag aan je kinderen vertellen?

Linkjes van mama leven

Openbaar Borstvoeding; De eerste keer

gwen baby slaap mama leven

Mama leven Gastblog voor Kabrita mei 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.