Openbaar borstvoeding, een eerste keer

etenstijd borstvoeding

Daar zit ik dan in de McDonald’s wachtend op mijn guilty pleasure in de vorm van een Big Mac. Etenstijd voor ons. Mijn 5 jarige dochter Abygail geeft aan dat ze moet plassen en mijn andere dochter Gwendolyn van 5 weken begint een beetje te mopperen in haar wagen. Aan openbaar borstvoeding geven had ik nog geen moment gedacht.

What to do met Abby die moet plassen? Met baby de trap op naar de wc, of de baby achterlaten (no way), of wachten tot mijn man terug is, of… Tijd om verder te denken heb ik niet want daar komt mijn man en neemt Abygail mee naar de wc. Mooi, daar hoef ik mijn hoofd niet meer over te breken.

Hangry

Ik eet alvast wat patatjes en neem een hap van mijn burger. Gwen begint meer te mopperen en ik weet precies waarom; ook voor haar is het etenstijd. Hierop ben ik niet voorbereid want we zijn spontaan gaan wandelen en op deze plek terecht gekomen. Bij Abygail heb ik nooit openbaar borstvoeding durven geven. Ik kolfde thuis melk af en nam dit mee.

Maar hier zit ik nu met een hongerig meisje en overvolle boobs. Aan de ene kant voel ik me bezwaard, ik wil niemand met mijn tepels lastig vallen. Maar aan de andere kant zou het normaal moeten zijn en wil ik me in openbaar borstvoeding geven zelfverzekerd voelen.

Openbaar borstvoeding

Mijn blik dwaalt af naar een reclame poster die in het bushokje buiten hangt. Prachtige dames in nietsverhullende lingerie kijken mij blij lachend aan. Ze voelen zich niet ongemakkelijk en niemand die langs loopt staart ze vreemd aan. Het geeft me het laatste duwtje in de rug om ook net zo zorgeloos lachend mijn dochter te gaan voeden. Althans zo hoopte ik dat het over zou komen maar ondertussen had ik van de zenuwen mijn burger op de grond laten vallen.

Verstopt achter mijn jas die ik vakkundig over de wagen had gedrapeerd leg ik mijn dochter aan de borst. Het lukt! Geen nipple slip, geen melk wat eruit schiet en geen vreemde blikken. Niemand heeft het zelfs door. Wat een goed team zijn we. Een mix van gevoelens gaat er door me heen. Maar bovenal ben ik trots op mezelf en trots op mijn dochter dat ze goed meewerkt. Mijn man is zo tof om zijn burger met mij te delen, en we rocken dit moment als gezin.

Wat Doe je Raar Mama

Het wisselen van de borst was nog even spannend maar ook dat gaat prima. Ik kijk nog een keer in het rond maar niemand kijkt me vreemd aan. Althans op 1 iemand na.. Mijn dochter Abygail kijkt bedenkelijk naar mij en vraagt; Mama waarom doe je zo raar? De baby mag toch ook gewoon eten net zoals iedereen hier?

En daar heeft ze gelijk in. Al 5 weken lang voed ik mijn dochter en daar groeit ze van. Eigenlijk iets om trots op te zijn. Maar het is een proces en ik ben benieuwd hoe de tweede keer openbaar borstvoeding geven verloopt. Ik kijk er wel naar uit met enige zenuwen. Op naar het volgende moment.

Linkjes openbaar borstvoeding

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.