Openbaar Borstvoeding, een tweede ronde

borstvoeding

De volgende ronde live borstvoeding

Ik zit bij de opticien als ik mijn dochter hoor huilen. Mijn man doet goed zijn best om beide dochters bezig te houden zodat ik even mijn momentje kan hebben. Tegenover me zit een dame die op en top verzorgd is. Perfecte make-up, verzorgde nagels, haar fris en in toom en ze heeft alle tijd van de wereld.

Hier zit ik; Een deel van mijn mascara onder mijn oog door een verse hooikoorts niesbui van net. Haar is geborsteld en in model maar door de grijpgrage newborn vingers en een speelse kleuter, verre van in toom. En op het moment niet alle tijd van de wereld; het is etenstijd voor mijn dochter en tijd voor borstvoeding. En omdat we niet thuis zijn, mijn borsten meer dan klaar ervoor zijn en reageren op het huilen van mijn dochter, gaat dit de tweede keer voeden in het openbaar worden.

Hoe zal het deze keer zijn?

Mijn man haalt alles uit de kast om de meisjes te vermaken en ik mag nog een close up foto maken van mijn pupillen. Het ongemakkelijke gevoel negeer ik van deze close up en ben ondertussen aan het bedenken wat ik moet doen qua voeden. Aan de ene kant voel ik me weer zenuwachtig maar aan de andere kant voel ik me juist heel enthousiast. Hoe zal het deze keer zijn?

De opticien haalt ondertussen alles uit de kast voor extra opties op mijn nieuwe zonnebril maar in gedachten ben ik ergens anders. Hier in deze winkel voeden is niet 1 van die extra opties besluit ik. Maar tegenover deze winkel is een Hema met een groot eetgedeelte en speelhoek voor mijn andere dochter. Ideaal!

Mijn nieuwe bril is klaar voor om besteld te worden en we lopen naar de winkel. In de lift voel ik me zenuwachtig en blij. Alsof ik op het punt sta iets stouts te doen, ons geheimpje van mijn gezin. In de speelhoek is helemaal niemand en ik ga aan de grote tafel zitten. Met mijn rug naar alle etende mensen toen. Abygail gaat lekker in het keukentje spelen en mijn man haalt wat te drinken. Vakkundig zet ik mijn ruime vest vast zodat er een beetje bedekking is, ik leg Gwen aan en hoppa meteen goed. Ze begint tevreden te drinken. Eigenlijk voel ik me meteen heel relaxed. En als mijn man terugkomt met ook nog eens lekkere gebakjes erbij, ligt mijn meiske te slapen met een volle buik.

Borstvoeding in het openbaar; De tweede ronde

Wat een verschil deze tweede keer! En wat is er toch veel stof om over na te denken met betrekking tot dit onderwerp. Ik voel me prima bij live voeden maar zoek wel mijn plekken uit. Prima ook om me een beetje af te zonderen en deels te bedekken maar ik ga niet op een toilet zitten of mijn dochter helemaal verstoppen. Een nipple slip kan gebeuren en is niet erg.

In mijn omgeving ken ik veel kinderen omdat ik op een groot kinderdagverblijf en BSO werk. Dat zorgt ervoor dat ik wel alert ben, kies voor enige vorm van afdekken en dat deze manier prima aanvoelt voor mij. Borsten blijven borsten in onze samenleving, ook al is het nu voeding voor mijn meid. Ik heb meteen ook mijn eerste melfie gemaakt: eerste selfie tijdens borstvoeding.

Op naar live voeden nummer 3!

Linkjes

Mijn allereerste Openbare Borstvoedingservaring.

BabyBaby
openbaar borstvoeding
Eerste live voeden melfie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.