Thuismama; Good Mood Job, een persoonlijke blog

thuismama

Zo’n 3 weken geleden stapte ik het kantoor van m’n baas binnen. Ik zit nog in mijn zwangerschapsverlof en omdat ik met 20 weken zwangerschap de ziektewet in ben gegaan ben ik al een tijdje uit de roulatie maar toch voelde het als thuis komen. Ik ben dan ook al ruim 8 jaar in dienst en het bedrijf en de collega’s zijn zo fijn. Maar dit keer kwam ik niet voor een praatje pot, nee, dit keer kwam ik om mijn baan op te zeggen. Met thuismama zijn on my mind als next job.

Tijdens de vakantie borrel vroeg mijn baas al, en wat doe jij, kom je nog terug na je verlof of…? Ik hou ervan, zo recht voor z´n raap. Dus we spraken af dat ik na zijn vakantie even langs zou komen, dan had ik nog wat bedenktijd.

Ik neigde al naar stoppen met werken, want tja, 3 kids, financieel zou het moeten kunnen. Maar toen ik de spreekwoordelijke knoop daadwerkelijk doorhakte en mijn baas vertelde dat ik niet meer terug zou komen na m’n verlof heb ik toch even een traantje gelaten op de terugweg in de auto. OMG nu ben ik echt thuismama!

Op mijn werk kon ik weer even mezelf zijn

Fulltime werkte ik voordat mijn zoontje werd geboren, na m’n verlof ging ik naar 4 dagen. Ik miste mijn werk ontzettend in m’n verlof, en deed daarom wat thuis werken. Mijn werk miste ik zelfs zo erg dat ik 2 weken eerder begon met werken. Ik was net mama en daarmee kwamen alle new born mama struggles, op m’n werk kon ik gewoon weer even mezelf zijn.

Het kostte me bijna een jaar voor ik aan m’n nieuwe leven als mama was gewend, vanaf toen vond ik de combi 4 dagen werken & mama zijn pittig. Want ik wilde er graag zoveel mogelijk zijn voor mijn zoontje maar hoe doe je dat als je 4 dagen werkt? Heen en weer naar oppas, kinderdagverblijf, het huishouden, ik vond het niet te doen. Maar heb dat nooit tegen iemand verteld. Ik schaamde me ervoor, want ik moest dat toch zeker kunnen?!

Faalde ik als Werkvrouw?

Toen ik opnieuw zwanger raakte van mijn huidige partner stelde hij al snel voor, ga toch 2 dagen werken. Ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken voor ik zei, goed idee! Toch vond ik het ook een beetje moeilijk, alsof ik faalde als ‘werkvrouw’ door voor minder werken te kiezen. Gek hé?
De zwangerschap liep echter anders dan verwacht, en met 32 weken verloren we onze dochter. Ik heb even in m’n hoofd gehaald om daarom na m’n verlof weer gewoon 4 dagen te gaan werken maar de kinderwens was er nog steeds.

En deze keer mocht ik het mezelf gunnen, 2 dagen in plaats van 4 dagen werken. Ik had gewoon zwangerschapsverlof, maar dan zonder baby en omdat ik erg ziek was geworden na het verlies van onze dochter was dat wel even fijn, geen ziektewet druk en een streefdatum om me weer me weer fit genoeg te voelen om te kunnen werken. Vlak voor ik weer begon met werken bleek ik weer zwanger! Wat een geluk, en van twee nog al liefst! Ik ben zo’n 3 maanden voor 2 dagen per week aan het werk geweest voor ik in de ziektewet kwam.

thuismama

Helemaal Stoppen?

De zwangerschap ging moeizaam. Mijn man zei ondertussen steeds maar, stop toch met werken. En dat idee begon me steeds meer te trekken. Ik dacht, ja waarom niet? Ik ben steeds zo ziek geweest en heb altijd hard gewerkt. Dan krijg ik tijd, tijd om wat rustiger aan te doen, eens eten te koken voor een vriendin als ze moeilijk zit of om vaker bij oma langs te gaan. Dan kan ik koffie drinken met de buurvrouw, rondjes wandelen en lekker veel kroelen met de kids. En kan ik als mijn zoontje over een half jaar naar school gaat me daar veel voor inzetten en allemaal van dat soort dingen! Dat klinkt geweldig, en ik kreeg er zoveel zin in.

Mijn Nieuwe Baan als thuismama

Dus ik koos een paar weken terug voor een “nieuwe baan”, als thuismama, thuisblijfmoeder, huisvrouw. Wat een uitdaging! Fulltime thuismama met de kinderen. Dat is pittig. Sinds 4 weken is de tweeling thuis uit het ziekenhuis, en ik hoopte daarmee wat meer tijd te hebben voor al die dingen die ik eerder noemde. Maar het enige wat me tot nu toe gelukt is, is een ontbijt bij de buren brengen toen ze in de vroege ochtend terug kwamen van vakantie.

Verder is het gewoon keihard werken om iedere dag iedereen met een volle buik, gedoucht en levend-en-wel ’s avonds weer op bed te leggen. Nu zijn er nog gebroken nachten, ziekenhuis afspraken, consultatie bureau, oogarts & fysio, en mijn eigen gezondheid. Dat word als het goed is als maar minder. Dat hou ik mezelf tenminste voor, even door bikkelen, over een half jaar is het allemaal wat rustiger en word het makkelijker. Nu zijn sommige dagen echt zwaar, dan pep ik mezelf op… Kom op, je kan het! En dat werkt, zo kom ik weer in mijn ‘good mood’ thuismama mood.

Ik ga het ervaren als thuismama

Misschien ga ik mijn werk straks wel heel erg missen en begin ik over een jaar weer of juist helemaal niet. Of misschien ga ik weer werken als alle kinderen naar de basisschool gaan of zelfs nog later. Ik ga het ervaren.
Wat ik inmiddels wel weet door al die ervaringen is wat voor mama je ook bent, een werkende, een thuismama, eentje met veel moeheid of met ziekte, je bent een geweldige mama. Je kan het! Ook jij bent een Good Mood Mama.

Christielle blogt onder de naam Confetti mama en gaat geen taboes of stigma’s uit de weg. Ze is mama van een kleuter, een stille dochter en een kersverse geboren tweeling. Ze deelt openhartig al haar mama struggles en overwinningen.

Lees je ook mee?

Confetti Mama

good mood job christelle

Meer mooie en pure blogs lezen?

Een reactie op “Thuismama; Good Mood Job, een persoonlijke blog”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.