Waarom voor collageen supplementen kiezen? Een blog met mijn overwegingen

hand

De gezonde revolutie is in volle gang. De ene powerfood slaat de andere powerfood om z’n niet bestaande oren. Er is momenteel zoveel te krijgen dat het soms zoeken is naar wat echt fijn is, en wat niet. Sommige dingen zijn namelijk gezond, waar andere juist averechts (b)lijken te werken. Ik heb zelf momenteel een lichaam wat ziek is en ik sta open voor alles wat zou kunnen helpen. Waarom voor collageen supplementen kiezen? Ik lees steeds vaker positieve dingen over collageen dus ik ben op onderzoek uitgegaan.

Ziek lichaam

Ik heb een ziek lichaam wat momenteel in gevecht is tegen flinke gewrichtspijnen (reuma)die me behoorlijk beperken. Maar tegelijk heb ik ook een zeldzame auto-immuunziekte aan de galwegkanalen van mijn lever. Tel daarbij astma en een vitamine b12 opname probleem op en ik heb een kwartet. Bovenaan staat momenteel mijn behandelingen bij artsen en daarnaast probeer ik zo gezond mogelijk te eten. Voor mij is dat zelf koken, pure producten, groente, fruit en zo min mogelijk zakjes. Ik snoep en snack zeker wel maar ik probeer de balans in gezond groter te houden. Waarom zou ik voor collageen supplementen kiezen? Omdat een extra ondersteuning erg fijn zou zijn.

Het gaat me allemaal niet snel genoeg, het wachten op medicatie die aanslaat duurt lang. En ik heb medicatie wat weerstand verlagend is. Ik wil graag meer doen om me sterker en gezonder te voelen. Daarbij vind ik mijn haar niet zoals het was, mijn hard gespaarde nagels (afgekickt nagelbijter) breken sneller af en mijn huid zucht onder de medicatie. Al snel kwam ik dan ook uit bij collageen boosters uit. Waarom voor collageen supplementen kiezen? Om mijn huid, haren en nagels een boost te geven!

Waarom voor collageen supplementen kiezen?

Waarom voor collageen supplementen kiezen? Tot je 25ste maak je zelf genoeg collageen aan, maar daarna kan je er wel wat hulp bij gebruiken is wat nu uit bepaalde onderzoeken naar voor komt. Collageen zit vooral in bouillon (van botten), kip, vis en eieren. Ik maak graag mijn eigen bouillon met botten om dezelfde reden. Het zou namelijk onwijs gezond zijn en goed zijn bij snotneuzen. Eet je plantaardig? Er bestaan ook vegan opties! Een collageen supplement of booster bevat aminozuren, biotine en belangrijke vitamines zoals vitamine c wat weer goed is voor de aanmaak van collageen.

De collageen booster werkt van binnenuit zonder uit zooi te bestaan. En daar moet ik met mijn gekke zeldzame auto-immuun aandoening heel voorzichtig mee zijn. Ik kan niet zomaar elk supplement innemen. Waarom dan wel voor collageen supplementen kiezen? Omdat er een collageen booster bestaat wat poedervorm heeft, ideaal innemen wat mij betreft. Ik wil zo graag mijn huid, haar en nagels een boost geven met iets wat vriendelijk is voor mij lever. Daarom zou ik dus voor een collageen supplement kunnen kiezen.

Runder Bouillon

Doen?

Ik ben nu uitgekomen op een frisse Nederlandse site van Orangefit waarbij de levering fijn is en zo ook de informatie. Ook vind ik het een voordeel dat het een vegan poedermix is. Er staat een duidelijke omschrijving bij en ook misschien interessant om te weten is dat de collageen booster naast vegan ook volledig vrij is van lactose, koemelk, suiker, gluten en soja.

Waarom voor collageen supplementen kiezen? Ik ga het eerst met mijn arts overleggen of ik dit zou mogen innemen maar ik zou het graag eens willen uitproberen. Wie is er bekend met collageen supplementen? En ben je tevreden over de werking?

Waarom voor collageen supplementen kiezen?

Deze blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.