Return to Sender, een good mood brand met een missie

Dat eerste moment waarin je beseft dat producten een verhaal met zich meedragen, dat ze ergens vandaan komen en iemand het gemaakt heeft. Deze bewustwording had ik middenin een warenhuis met de welbekende rookworst geur. Daar stond ik te speuren naar nieuwe schoolspullen en opeens zag ik een schap met Return to Sender producten. Katja Schuurman haar naam was hieraan verbonden en het waren allemaal vrolijke items. Mijn interesse was gewekt.

Aan elk product zat een klein paspoort met informatie over de herkomst. Ik ben een beelddenker dus meteen zag ik de Afrikaanse dames voor me, ijverig aan het werk om een armband te maken. Dit doen ze met alle liefde want ze krijgen er eerlijk voor betaald. En dat zie en voel je ook terug in de producten. Wat een prachtig stukje bewustwording voor mij was dit en een stap in de juiste richting van een eerlijk arbeidsproces.

Return to Sender; Uit het oog niet uit het hart

In de jaren die volgde zag ik nog wel eens wat terug van Return to Sender maar ik raakte het merk ook een beetje kwijt. De vilten kersthangers die ik hiervan ooit gekocht had deden wel elk jaar trouw hun dienst als versiering. Producten die met zoveel zorg en aandacht gemaakt zijn blijken ook duurzaam want ik was er zuinig op en door het veelvuldige gebruik gaf ik mijn eigen verhaal aan deze items.

Inmiddels was ik mama geworden van mijn eerste dochter en we liepen door een winkel. Ik zag haar plots rennen naar een schap en terugkomen met 2 jute knuffels. Ze was op slag verliefd en we hebben ze meegenomen omdat ik zulke knuffels nog niet thuis had. Ik hou van een diversiteit aan materialen; dat is goed voor de zintuiglijke ontwikkeling en sowieso goed om afwisseling hierin te hebben. Eenmaal thuis wilde ik de kaartjes eraf knippen en zag ik het bekende maar beetje vergeten Return to Sender logo en paspoort eraan hangen. Wat leuk! Na zoveel jaar is dit mooie en bewuste merk nog steeds actief en weet het weer een weg te vinden in mijn huis.

Return to sender gwen

De bewuste revolutie gaat door

De jaren die volgde zag ik een aangenaam bewust sneeuwbal effect. De bewustwording die voor mij begonnen was door Return to Sender, zag ik meer en meer om me heen. Steeds vaker kwamen soortgelijke producten en merken op de markt. Zelfs winkels met alleen maar fairtrade producten zoals een Wereldwinkel en Waar winkel waren up and coming. Meer mensen willen weten wie hun product gemaakt heeft, wat het verhaal is en waar het vandaan komt.

Als Good Mood Mama werd ik de afgelopen jaren actiever op social media en voornamelijk Instagram. Ik had een foto geplaatst met de jute knuffels en #returntosender vernoemt. Opeens kreeg ik een heel persoonlijk en leuk berichtje terug van ze. Tot mijn verbazing blijken ze opgegroeid te zijn en stralen ze een volwassenheid uit. De basis is nog steeds hetzelfde maar het aanbod is zoveel groter en mooier in vergelijking met 13 jaar terug. Prachtige design vazen, lieve kinderitems, leuke cadeau tips en mooie sieraden. Het assortiment is zo uitgebreid.

Opgegroeid en Volwassen

Return to Sender is alive and kicking en bestaat alweer 13 jaar en er komen elk jaar nieuwe collecties uit die prachtig zijn. Katja is nog steeds actief ervoor en de mensen die werkzaam zijn zetten zich al jaren heel hard in. Het is een warme familie, met een duidelijke missie en dat stralen ze ook uit.

De producten zijn sinds 3 jaar online te koop maar ook bij 100+ designwinkels en sinds kort bij de Bijenkorf. Niet alleen meer in Nederland ook in Europa beginnen ze voorzichtig naamsbekendheid te krijgen. Ik gaf al aan dat ik het merk nu zo veel volwassener vind geworden. Een team van 7 Nederlandse top designers ontwikkelen jaarlijks samen met vakmensen uit ontwikkelingslanden de collectie. Dit zorgt voor de unieke, volwassen en mooie uitstraling wat Return to Sender vandaag de dag heeft.

Een duidelijke missie voor Return to Sender

Buiten dat Return to Sender zorgt voor een eerlijk salaris en een duidelijk oorsprong verhaal; brengen ze nog meer happy vibes te weeg. Al hun producten worden namelijk gemaakt door vrouwen in de armste regio’s van de wereld. Dit zorgt ervoor dat ze kunnen werken aan het opbouwen van hun eigen leven en die van een familie. Daarnaast bundelt Return to Sender de krachten met Plan Nederland. Ze richten zich samen met name op jonge meisjes en geven hun de mogelijkheid om naar school te gaan. Geschoolde meisjes hebben een hogere kans om voor zichzelf een zelfredzaam leven op te bouwen en geven dit weer door aan hun kinderen.

Jullie snappen mijn enthousiasme, ik hou van een goed verhaal. En dit merk heeft zelfs meerdere goede verhalen die prima samengaan en uitmonden in een kloppend geheel. De jute knuffels zijn nu ook voor mijn tweede dochter nog steeds een geliefd item om mee te spelen en in de nieuwe collectie van 2019 zitten 2 van deze leukerds er ook weer bij. Return to Sender heeft het begin in mijn bewustwording laten groeien en is echt een Nederlands merk om trots op te zijn.

Neem zelf een kijkje. Wat zijn jouw favoriete items?

Return to Sender website

Ik heb ook toffe kinderitems opgenomen in mijn cadeautip lijstje voor kinderverjaardagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.